0,009 kroner pr. avspilling på Spotify!

Har hatt en flott kveld, har sunget konsert med Erik-Andre Hvidsten i Domkirken i Fredrikstad, han synger virkelig helt fantastisk! Også er han et helt vidunderlig menneske i tillegg :)

I dag ble coveret ferdig :) Det har vært kjempespennende å korrekturlese alle tekstene, tror og håper det skal være riktig nå! Og du... Du kan forhåndsbestille plata! Du får den rett hjem i din postkasse til bare kr. 109,- (+ frakt) FØR release 6. september! Etter denne datoen går den opp til vanlig pris. Bare trykk på coveret for å forhåndsbestille :)daWorks records - plateselskapet mitt - er en av flere plateselskap som nå velger å avslutte samarbeidet sitt med Spotify. Tallene er helt ville, pr. avspilling får den bestemte låta inn 0,009 kroner. Så selv om man er en kjempestor artist som blir spilt bøttevis av ganger hver dag, vil artisten mest sannsynlig kun tjene et par hundre kroner på det. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Nå vil ikke jeg være artist for å bli rik, men man kommer ikke unna det faktum at hvis man skal kunne leve av å være artist og låtskriver, må det generere noe inntekt..! Og det bør ikke være publikums ansvar å bestemme hvordan artisten skal tjene pengene sine. Selvfølgelig velger man som lytter en gratis og lett tilgjengelig tjeneste fremfor noe som koster penger? Jeg bruker spotify, selv..! Men ser jo litt annerledes på det nå...

En komplisert sak. Hva tenker du om dette? Bruker du spotify?

Jeg skal til Oslo i morra på intervju hos TV2 - de ønsket å prate med en debutant for å høre artistens side av saken! Veldig spennende, det kommer på nyhetene i helga!! Håper jeg klarer å si noe vettugt :) Wish me luck!

6 kommentarer

vilde

21.jul.2010 kl.23:22

KJEEMPE SØT BLOGG !

DU ER DRIT PEN !

Lindi

21.jul.2010 kl.23:23

Lykke til!!! ;)

Thea Kristine Finstad

21.jul.2010 kl.23:23

Du er flink til å synge! :D

Nicklas

21.jul.2010 kl.23:28

Sett opp en spilleliste med bare din egen sang på Spotify da, så tjener du fort noen enkle kroner :P

N-o-r-a

23.jul.2010 kl.22:02

å jeg har så lyst til og treffe deg en dag!,du er så flink til og synge!

kaidiva

28.jul.2010 kl.20:13

jeg er HELT enig, har jo en låt der selv, og man kan jo virkelig ikke tjene noe som helst på det! men bruker jo spotify selv, men som du selv sier, man tenker plutselig litt på en annen måte når man "ligger der" selv. hehe

Skriv en ny kommentar

Maria Mohn - artist, låtskriver og mamma :)

Maria Mohn - artist, låtskriver og mamma :)

28, Fredrikstad

Jeg er stolt mamma til to vakre barn og jeg jobber målrettet mot det å gjøre sangen til mitt levebrød :) Ga ut plate på eget budsjett i 2010 (Bli med meg) og kom på 6. plass i Idol 2011. Jobber nå med å skrive låter til min neste plate :) Hyggelig at du tok turen hit!

Kategorier

Arkiv

hits